Protestna šetnja 8. februara, na drugu godišnjicu stradanja Dženana Memića

Nijedan slučaj nije izazvao toliku buru i medijsku pažnju kao slučaj stradanja Dženana Memića. Ljubi i Bekriji Seferoviću se sudi za saobraćajnu nesreću u kojoj je, prema optužnici, stradao Memić kao pješak, ali Muriz i svi bliski Dženanovi prijatelji tvrde kako je on ubijen, a da se to već dvije godine pokušava zataškati.

“Napravili smo pomak jer je sud naložio Tužilaštvu KS da preda 200 skrivenih dokaza iz kojih se jasno vidi da je moj sin ubijen. Vještak saobraćajne struke Ševal Kovačevič je nanio najveću štetu ovom postupku jer je izmislio saobraćajnu nesreću. Prvi put sam prije nekoliko dana otišao na mjesto gdje se to sve dogodilo i sada sto posto tvrdim da je moj sin ubijen i da nije bila saobraćajna nesreća jer da je bila ne bi imao samo povredu glave i koljena na koja je pao”, rekao je Memić za Klix.ba.

Kazao je kako treba pokrenuti drugi postupak u kojem će biti predstavljeni skriveni dokazi, a da Ljubo i Bekrija trebaju biti oslobođeni.

“Svi u Tužilaštvu KS će snositi krivičnu odgovornost. Tužilac Muris Ćato je pokušao 18. decembra slagati sud da uviđaj nije sniman, a ja imam papir gdje se navodi kako je policajac koji je radio uviđaj sve snimao. Moram se dalje boriti”, kazao je Memić.

Okupljanje je, kao i ranije, zakazano za 12 sati ispred Sarajevo City Centra odakle će kolona krenuti pred Tužilaštvo KS gdje će im ponovo predati zahtjeve. Protestna šetnja bit će završena u 13:30 sati.

Komentariši