Protesti prevarenih kupaca nekretnina u Tuzli

Kupci stanova u Stambeno-poslovnom objektu (SPO) 15. maj u Tuzli danas su ponovo protestovali na gradskim ulicama. I ovaj put pridružila im se grupa građana koje je ispred Gradske uprave dočekao kordon policije te im onemogućio prolaz do objekta u kojem se nalazi ured gradonačelnika Jasmina Imamovića.

“Lopovi, lopovi”, uzvikivali su okupljeni građani koji su i danas izražavali svoje nezadovoljstvo zbog nerješavanja problema vezanih za Stambeno-poslovni objekt 15. maj u Tuzli.

Za razliku od prošle sedmice kada su gađali jajima zgradu Gradske uprave, demonstranti su danas u Tuzli preko kordona policije koja ih je dočekala bacali cvijeće uz poruku da su ga namijenili prvom čovjeku Tuzle koji još uvijek nije ispunio data obećanja, odnosno zaključke koje je usvojilo Gradsko vijeće, a vezano za rješavanje dugogodišnjeg problema u kojem se nalaze kupci stanova i poslovnih objekata.

“Žalosno je da policijom idu na pošten narod, bilo bi bolje da ih usmjere na kriminalce”, kazala nam je ogorčeno Sevleta Avdić, članica Upravnog odbora Udruženja “SPO 15. maj”, naglasivši da je gradonačelnik Imamović jučer održao sastanak s predstavnicima ovog udruženja prilikom kojeg je raspravljano o zaključcima koje je usvojilo Gradsko vijeće Tuzle.

“Nama je dosta laži i obmana. Mi želimo da se odluke sprovedu pod hitno i da se održi obećanje koje je Imamović dao, odnosno da će se nakon komunalnih priključaka izvršiti etažiranje zgrade, nakon čega će kupci biti uvedeni u stanove”, pojasnila je Avdić.

Izgradnja objekta za koju su zaduženi Direkcija za izgradnju Tuzla i Građevinsko preduzeće Giprom je počela 2007. godine, a trebalo je da bude završena dvije godine kasnije.

Kupci su stanove i poslovne prostore uredno platili, a zakonsko pravo da u njih usele do danas nisu ostvarili, jer zgrada još uvijek nije završena, a samim tim ni uknjižena.

Riječ je o blizu 200 prevarenih kupaca stanova, poslovnih prostora i garaža.

Okupljeni građani nakon polusatnog zadržavanja u neposrednoj blizini Gradske uprave zaputili su se ispred sjedišta pravosudnih institucija u Tuzli gdje ih je također dočekao kordon policije u specijalnim uniformama.

Izvor: Klix.ba

Komentariši